Nejlepší obojek proti blechám a klíšťatům? Vyzkoušel jsme Bayer Foresto

Ať už máte doma kočku nebo psa, určitě jste už řešili problém jménem klíšťata a blechy. Na trhu je spousta antiparazitických výrobků v podobě obojků, pipet (kapek) a sprejů. V této recenzi jsem se zaměřil na obojek Bayer Foresto, se kterým mám výborné zkušenosti. Pojďte se podívat.

Nejlevnější Bayer Foresto obojek pro psy a kočky do 8kg stojí v českých obchodech 537 Kč. Zobrazit »

Na co všechno funguje?

Obojek Bayer Foresto je určený pro psy a kočky do hmotnosti 8 kg (existuje i verze pro zvířata nad 8 kg). Hubí blechy, klíšťata a všenky a zároveň proti těmto parazitům funguje jako prevence. Na těle zvířete vydrží 8 měsíců, což je velice pěkná doba - díky tomu se skoro celý rok nemusíte o nic starat. Výrobce garantuje i to, že tento obojek zabrání i nedospělým blechám (larvám) v jejich růstu a tím je také zlikviduje.

Fotografie Bayer Foresto obojek pro psy a kočky do 8kg

Jak obojek vypadá?

Obojek je vyroben z měkkého plastu světle šedé barvy. Aktivní látka je ukryta uvnitř a postupně se uvolňuje na kůži a do srsti zvířete. Na povrchu obojku jsou zoubky, pomocí kterých se obojek zacvakne kolem krku. Výrobce myslel i na krizové situace, kdy se Váš mazlíšek například někde zasekne - na obojku je zeslabené žebrování, které se při překonání určité síly roztrhne. Bezpečnost tedy na první místě. Délka tohoto obojku je 38 cm a bohatě tak stačí na kočky a menší psy.

Reálné zkušenosti

Mám doma kočku (malé kotě), která se začala podezřele často drbat. Napadlo mne, že by to mohly být blechy, tak jsem ji prohlídnul kožíšek. Sice jsem na první pohled nic nenašel, ale při zkoumání jejího pelíšku jsem objevil malé bobky, kterými se živí larvy blech. Bylo to tedy jasné, moje kotě mělo blechy! Zašel jsem tedy do zvěrimexu, kde mi byl doporučen právě tento antiparazitní obojek. Nejprve jsem chtěl koupit levnější alternativy, ale ty podle recenzí fungovaly jen někomu, raději jsem si tedy připlatil.

Fotografie Bayer Foresto obojek pro psy a kočky do 8kg

Reakce kočky na obojek

Doma jsem obojek kočce hned nasadil na krk. Ze začátku se kočka tak divně ošívala a obojek si zkoušela strhnout packou, po chvilce to ale vzdala a teď je to už týden, co má obojek nasazený a připadá mi, že o něm ani neví. Je prý důležité, aby obojek co nejvíce doléhal na kůži zvířete, proto jsem mezi ním a kůží nechal mezírku jen přibližně na 2 prsty.

Už třetí den se kočka přestala tolik drbat. Večer jsem jí ze srsti vyčesal 2 blechy a 1 dokonce vypadla sama - nebyla mrtvá, ale jakoby omámená, moc nelezla a vůbec neskákala. Po týdnu jsou blechy kompletně pryč, kotě se nedrbe a nikde jsem už nenašel žádné bobky od dospělých blech.

Náramek nijak nesmrdí, kočka se nedrbe a vypadá to, že jí na krku vůbec nic nevadí. Velikou výhodou je to, že vydrží 8 měsíců i jako prevence proti blechám a klíšťatům, takže se už nemusím o nic starat. Menší nevýhodou je cena obojku. Já ho kupoval za 669 Kč přímo v kamenné prodejně. Pokud ho ale koupíte po internetu, dá se ušetřit kolem 150 Kč, což není špatné.

K obojku jsem ještě zakoupil Bio Kill sprej od firmy Bioveta, kterým jsem vystříkal pelíšek. Má vyhubit blechy a larvy schované přímo v pelíšku. Tento sprej je ale pro kočky jedovatý, takže jsem pelíšek po vystříkání pořádně vyvětral a kočku do něho pustil až za hodinu. Vše bylo naprosto OK.

Závěrem

Obojek proti blechám Bayer Foresto pro psy a kočky mi fungoval a snad i funguje naprosto skvěle. Blechy jsou pryč už po pár dnech. Je ale možné, že na větším zvířeti to bude trvat déle. U mne bla výhoda, že jsem blechy odhalil v počáteční fázy + kočka ještě není tolik velká. Velikou výhodou je i to, že na srsti nezanechává žádné stopy a dlouho vydrží. V neposlední řadě obojek vůbec není cítit - což je častý problém konkurenčních obojků. Pokud to s blechami a dalšími parazity myslíte opravdu vážně, rozhodně si připlaťte a kupte si tento obojek - mám s ním nejlepší zkušenosti. Tímto bych tuto recenzi rád uzavřel a popřál Vám, ať s bleškami zatočíte stejně rychle, jako já.

Klady

  • Výdrž 8 měsíců
  • Opravdu funguje
  • Nesmrdí

Zápory

  • Vyšší cena
Bayer Foresto obojek pro psy a kočky do 8kg

Bayer Foresto obojek pro psy a kočky do 8kg

lze nyní pořídit za cenu od 537 Kč
Zobrazit nabídky
Bayer Foresto obojek pro psy nad 8kg 70cm

Bayer Foresto obojek pro psy nad 8kg 70cm

lze nyní pořídit za cenu od 615 Kč
Zobrazit nabídky

Komentáře (24)

Petra D. 13.10.2017 v 16:40
Tento náramek používám pro psa i kočku, u psa jako prevence proti klíšťatům (lítá venku v trávě) a u kočky protože měla blechy (a to nechodí ven). Funguje!
Micinka 24.10.2017 v 18:49
Máme ho koupený pro psa, dáváme každý rok nový. Funguje skvěle.
Jiří Šťastný 24.10.2017 v 18:56
A vydrží Vám celý rok?
Lukas 23.02.2018 ve 14:40
My zase dáváme tenhle https://www.zooo.cz/beaphar-s-o-s-antiparazitni-obojek-65-cm-P8970/. S blechama jsme neměli problém.
Jan K. 02.05.2018 v 08:43
Používáme obojek už třetím rokem měníme je tak kolem března a na blechy funguje celý rok. Poprvé jsme ho sundali pred zimou ale v zimě jsme ho znovu nasadili (ten použitý) kvuli výskytu blech. Na klíšťáky až tak moc nefunguje, tedy jak se to vezme. Klíšťata se přisávaji pouze na pyskách u tlamy i když po hafanovi ty potvory lezou všude a výhoda je, že je to hned vidět. Máme zlatýho retrívra 30-32kg
Tomáš 17.06.2018 ve 13:11
Absolutně nefunkční obojek! V instrukcích je napsáno že pes musí mít obojek na kůži aby fungoval. Když jsem mu tedy obojek přitáhl tak že mu to už asi muselo být nepříjemné stále si z procházek nosí klíšťata a další parazity. Možná, že kdyby pes obojek neměl měl by parazitů ještě víc.... Za mě jsou to jen vyhozené peníze a chudáka psa na krku omezuje.
Jindřich Kuba 17.06.2018 ve 13:22
Občas se stane, že obojem nefunguje.. Já ho třeba mám na kočce a je bez klíšťat a blech. Ten stejný obojek používá pár mých přátel a naopak funguje na jedničku... Jak dlouho jste obojek na pejskovi měl, než jste vyrazil na procházku, ze které bylo v kůži další klíště?
Tomáš 17.06.2018 ve 13:29
Max už ho má asi 3 měsíce a každý týden vytahujeme aspoň jedno klíště. Dokonce teďka už vytahujeme ze srsti i všenky, které by měl obojek také odpuzovat.
Jindřich Kuba 17.06.2018 ve 13:38
Dost divné... Zkuste jiný obojek, jiného výrobce.
Hes 21.06.2018 v 09:24
Na klíšťata nefunguje nic! Tento obojek je jediný, který funguje proti blechám. Vyzkoušeno na dvou kočkách.
Nicole 18.06.2018 ve 23:11
Tak bohužel musím oznámit, že můj pejsek měl klíště i přesto, že měl obojek foresto už alespoň 2 měsíce.
Pauline 19.06.2018 ve 14:11
Nám obojek funguje - po celý rok bez blech a klíšťat. Koupila jsem už druhý na další rok.
Klára 20.06.2018 v 01:11
Obojek foresto jsem koupila pro našeho i maminky psa, první měsíc oba super, po měsíci účinek žádný. Jsem z toho zklamaná, myslela jsem, že si připlácím za kvalitu. Příští rok zvolím jinou značku.
Květoslava Cibriková 22.10.2018 ve 21:00
Použila jsem 2x na kočce je bez blech i klíšťat.
Marcela 07.08.2018 v 10:13
Obojek Foresto kupuji již 3 roky. Vždy byla naprostá spokojenost. Až na LETOŠNÍ rok!! KATASTROFA! Asi změnili složení, obojek je po 3 měsících nošení úplně tvrdý a účinek 0 :( pejsci si nejspíše od ježka donesli domu blechy (mě ani nenapadlo, že by se to mohlo stát) takže jsem prvním příznakům nevěnovala pozornost (nadměrné drbaní). Naše fenka je na bleší sliny alergická takže boratko je teď pod utlumujícími léky, aby se nedodrbala a dostala prášek proti blechám a musí se každé 3 dny koupat uklidňujícím šamponem. My je likvidujeme z pelechu a koberce. (Obojky máme koupeny celkem 3 - 2 na menší pejsky a 1 na velkého) = nemůže být stejná várka a všechny tři ztvrdly a účinek nikde. Velké zklamání. Člověk sahá po osvědčené značce (za každý rok vyšší cenu) a nic :(
Aneta 17.04.2019 v 18:15
Foresto obojek pro malé psi.... Ano zakoupen.... Po dnešní procházce po asfaltové cestě na hrad nasbíráno prozatím 8 klíšťat na jorkšírském teriérovi, nyní jdu psa vykoupat a hledat dál. V žádném případě nedoporučuji, nefunguje!!!!!! A 600 Kč v pr.....
Magda 30.04.2019 v 18:59
S obojky je to koukám celkem loterie. Nám tento obojek funguje na jedničku - zakoupeno na základě této recenze... Divím se, že tu je tolik negativních komentářů a na Heurece si ho většina lidí chválí..
Gabriela Verbíková 19.05.2019 v 19:23
Na blechy je účinný, ale na klíšťata katastrofa,nacházím napité velke klíšťata . Žádný účinek. Nikdy už nekoupím. Za takove peníze bych čekala 100% účinek.
Lenka 07.06.2019 v 11:16
Máte někdo 2 kočky , co se pořád olizují a čistí ? Jak to je pak s tímto obojkem, není to pro ně nebezpečné? Jinak jej používáme na psa , 2hým rokem - spokojenost. Pro kočky jen spoty , každý měsíc ...... ráda bych zkusila tento obojek. Děkuji za odpovědi - zkušenosti.
Jindřich Kuba 07.06.2019 ve 12:02
Dobrý den, obojek jsem sám používal na kočce, ale moc se teda neolizovala :) Každopádně byl obojek spolehlivý a funkční, ale očividně to každému funguje jinak. Na Heurece je s ním většina lidí spokojena, zde se objevuje více negativních komentářů - předpokládám, že lidé píší spíše negativní hodnocení, ale když jim náramek funguje, komentáře už nepřidávají.
Lenka 07.06.2019 v 15:49
Děkuji za reakci , ale mám spíše dotaz směřující ke 2kočkám , které se vzájemně olizují. Co když se budou vzájemně čistit ( což usilovně a s chutí dělají ), a tím pádem se dotknou-olíznou i obojku druhé kočky ???? Děkuji všem předem za radu.
Jindřich Kuba 07.06.2019 v 16:03
Tak na tento dotaz si netroufám odpovědět. Zkusil bych zavolat veterináři a optat se ho, jistě to bude vědět.
Lenka 14.06.2019 ve 13:06
Doplňuji pro zájemce informaci na výše uvedené : - veterinář : neví jednoznačně , doporučuje se obrátit na výrobce - výrobce-odpověď : Vámi popsaný postup Vám nemohu doporučit, neboť není v souladu s souladu s příbalovou informací produktu. Obě velikosti obojků jsou vybaveny bezpečnostním mechanismem. Tento mechanismus zajistí, že se obojek rozepne, pokud je to třeba. Obojek Foresto pro kočky a psy do 8 kg je vybaven ještě navíc druhou bezpečnostní pojistkou – zeslabené místo na obojku, ve kterém se obojek přetrhne, pokud se v ojedinělých případech zvíře za obojek zachytí. K tomu mu stačí vlastní síla. Můj závěr tedy je : NE , ale z důvodu přetržení :-)
Jindřich Kuba 14.06.2019 ve 14:04
Podle mne výrobce nepochopil Váš dotaz. Nešlo o přetržení obojku, ale o olizování druhou kočkou... :) Doporučuji dotaz upřesnit.

Přidání komentář

Vyplň, pokud chceš dostávat upozornění na nové komentáře.
Z odběru se lze kdykoliv odhlásit pomocí odkazu v e-mailu.